Veel gestelde vragen:

Worden mijn behandelingen fysiotherapie altijd vergoed?
Dit hangt er van af hoe u verzekerd bent. U moet zelf goed navragen bij uw zorgverzekeraar hoeveel behandelingen u vergoed krijgt.

Hoe vaak moet ik terugkomen in het ziekenhuis?
Dat hangt af van de ernst van uw letsels en het verloop van het herstel. Meestal komt u elke 6 weken terug totdat de revalidatie afgerond is en de botbreuken volledig genezen zijn. Het kan zijn dat u vaker terug moet komen om bijvoorbeeld wonden te laten controleren. Of minder vaak als de revalidatie de goede kant op gaat.

Hoe vaak moet ik naar de fysiotherapeut?
U bespreekt samen met de fysiotherapeut van Netwerk Traumarevalidatie hoe vaak u behandeld moet worden, dit kan variƫren van 2-3 keer per week tot veel minder frequent als u in een stabiele- of afrondende fase van de revalidatie bent.

Kan ik ook aan huis behandeld worden?
Ja, als u nog niet mobiel genoeg bent om naar de praktijk te komen (in de eerste fase van de revalidatie) kunt u aan huis behandeld worden. Zodra het kan, komt u naar de praktijk toe, omdat u daar veel beter aan uw herstel kunt werken.

Mag ik zelf een fysiotherapeut kiezen?
Ja, u mag altijd zelf kiezen door welke fysiotherapeut u behandeld wilt worden. Het multidisciplinaire team in het ziekenhuis (de traumachirurg en de ziekenhuisfysiotherapeut) kan u hierin adviseren. U bent nooit verplicht een fysiotherapeut van Netwerk Traumarevalidatie te kiezen. Het heeft echter wel voordelen, omdat u dan weet dat u door een opgeleide- en ervaren traumafysiotherapeut wordt begeleid, die in nauw contact staat met de verwijzers uit het ziekenhuis. Een fysiotherapeut die geen lid is van Netwerk Traumarevalidatie krijgt dezelfde informatie vanuit het ziekenhuis als de fysiotherapeut die wel lid is van Netwerk Traumarevalidatie. Er is daarna echter geen regulier contact of aansturing vanuit het ziekenhuis meer.