Selecteer een pagina

werkwijze

Netwerk Traumarevalidatie VUmc

In 2014 zijn we in VUmc gestart met een nieuwe organisatie op de polikliniek traumachirurgie met als doel het totale zorgproces voor traumapatiënten te verbeteren. Het zorgmodel bestaat uit vier componenten:

  • Een multidisciplinair team op de polikliniek traumachirurgie van VUmc (bestaande uit traumachirurg en ziekenhuisfysiotherapeut).
  • Fysiotherapeuten in Amsterdam en omgeving die lid zijn van Netwerk Traumarevalidatie VUmc (20 praktijken).
  •  Opstellen van individuele functionele doelstellingen door het multidisciplinaire team op de polikliniek traumachirurgie voor elke patiënt en het continue bijstellen van deze doelen gedurende het revalidatieproces.
  • E-health support om de communicatie tussen de fysiotherapeut van Netwerk Traumarevalidatie VUmc en het multidisciplinaire team in VUmc te optimaliseren. De communicatie verloopt via beveiligde mail (zorgmail). Er wordt daarnaast gebruikt gemaakt van 10 revalidatieprotocollen.

Inmiddels draaien er 8 multidisciplinaire traumaspreekuren per week en is een groot team van professionals betrokken. Alle traumachirurgen in VUmc en alle fysiotherapeuten van de afdeling traumachirurgie werken volgens het nieuwe zorgmodel. Momenteel zijn 40 fysiotherapeuten in en rond Amsterdam lid van Netwerk Traumarevalidatie VUmc.

Meer lezen over de werkwijze in de praktijk »

gggg